Idei de afaceri: deschidere Juice Bar

Recomandari de business: bar de fresh-uri in 8 pasi simpli…

Prima etapa reprezinta evaluarea oportunitatii si originalitatea. Asadar, sa vedem cateva recomadari pentru demararea afacerii:

Ce este un bar de fresh-uri?

Dupa cum o spune si numele, un bar de fresh-uri este un bar ce serveste sucuri proaspat stoarse. Desi se pot oferi si alte tipuri de bauturi, oferta se va concentra pe sucuri, acesta fiind produsul principal.

Cu toate acestea, nu este de ajuns sa aveti doar un storcator de citrice sau un blender pentru a prepara sucuri si alte mixuri sanatoase. In fiecare moment trebuie sa oferiti clientului altceva!

Sa vedem o serie de recomandari pentru deschiderea unui bar de fresh-uri:

Cum sa deschideti un bar de fresh-uri?

Identificati premisele! Un bar de fresh-uri nu are nevoie de mult spatiu. Daca avem de gand sa oferim sucuri, va fi suficient un bar in spatele caruia putem avea masinile de care avem nevoie, cateva mese si o terasa pe timpul verii. Nu trebuie sa uitam ca o parte din afacerea noastra, de fapt o parte importanta, trebuie sa fie servicul de take-away!

Ca in orice afacere deschisa publicului, locatia este foarte importanta. Un suc proaspat contine o multime de fructe, astfel incat pretul final este ridicat. O locatie aproape de birouri, zone de trecere si zone comerciale va facilita in mare masura succesul afacerii.

Analizati concurenta! In urma punctului anterior, ar trebui sa verificam cat de multa concurenta exista in zona in care intentionam sa deschidem afacerea noastra. Ar trebui sa evaluam daca exista spatiu pentru noi. Este bine  sa studiem concurenta acordand atentie, atat celor care au succes cat si celor care nu au. Apoi, trebuie sa analizam motivele ambelor rezultate.

Climatul de afaceri. Intr-o zona unde exista ierni foarte grele, trebuie sa analizam viabilitatea afacerii. Vom obtine venituri suficiente pe timpul anotimpului cald, pentru a sufravietui afacerea pe timpul iernii? Vom fi indeajuns de creativi in atragerea clientilor in zilele cele mai reci? O optiune utila este sa ne concentram pe sucurile noastre, nu numai pe faptul ca suntem un producator de bauturi racoritoare, ci si pe faptul ca bauturile contin foarte multe substante nutritive necesare si utile in orice moment al anului, indiferent de anotimp.

Cereti o oferta de pret si clarificati investitiile care trebuiesc facute. Ar trebui sa calculati timpul necesar pentru a recupera investitia si mai ales daca afacerea este fezabila din punct de vedere economic.

Fiti originali! Ar trebui sa fiti originali si sa oferiti ceva diferit in decor, sucuri, oferte speciale, etc. Este recomandat sa completati oferta voastra de sucuri cu alte produse proaspete si sanatoase, cum ar fi salate proaspete, piureuri, boluri pentru micul dejun, ceaiuri de dupa-amiaza, legume si sandwich-uri sanatoase. Acest lucru va permite sa cresteti vanzarile si sa atrageti noi clienti.

Actele care insotesc inceperea unei afaceri de acest tip sunt considerabile. Ar trebui sa avem sfaturi profesionale pentru a ne asigura ca facem lucrurile in mod corespunzator. Exista reglementari locale pe care trebuie sa le cunoastem si sa le respectam, mai ales in cazul in care avem o linie de productie ecologica.

Presa de citrice este cheia. Trebuie sa avem ceea ce ne ofera cele mai bune rezultate. Combinatia de blendere pentru smoothie-uri, un echipament profesional pentru procesat fructe si legume, o presa industriala pentru legume si fructe, sunt ideale, insa presa la rece ne va permite sa preparam tot felul de sucuri, iclusiv laptele vegetal. Vom constientiza dimensiunea echipamentului in functie de nevoile noastre iar in fuctie de evolutia afacerii vom decide daca sa investim in achizitionarea unor aparate cu capacitate mai mare.

Daca aplicam toate aceste recomandari, cu siguranta vom obtine succesul in barul nostru de sucuri naturale.